Menyasszonyok világa

A Nagy Nap menete

2016. december 09. 14:59 - crystalsalon

Akarom? Akarom!

Az életet igazán csak akkor élvezhetjük, ha van, akivel ezt az élvezetet megoszthatjuk. ( Mark Twain )

Mint teremdekoros esküvő előtti este egy dolgom van, felhívom a mennyasszonyt és arra a kérdésemre, hogy izgulsz a menyasszonyok 80% -tól ezt a választ kapom ,, Már azt se tudom, hogy hívnak´´. Megnyugtatom Őket, hogy neked aznap csak egy dolgod lesz, kimondani az IGENT. A többit bízd rám és a vőfélyre.
Nem könnyű kiszámítani, mi mennyi időt vesz igénybe egy esküvő alkalmával. Minden jegyespárnak van elképzelése és természetesen legtöbbször forgatókönyv is készül a nagy napról, de mivel a házasságra készülők többsége először éli meg ezt az eseményt, nehéz minden kis részletre odafigyelni és pontosan beosztani az amúgy is szűkre szabott időt. Természetesen minden esküvő más és más.

lillian-west-2016-wedding-dress-7.jpg
A nagy nap reggelén nem szabad izgulni minden megy mint a karikacsapás. Korán reggel a fiatal párnak kötelező reggelizni mert hosszú lesz a nap és az oltárnál elájult menyasszony rosszul néz ki. Érkezik a sminkes a fodrász és a fotós (videós) is. 
Vőlegény feladata, hogy kora délelőtt elmegy a virág dekorációért és a menyasszonyi csokorért. 
Esküvő napján több forgatókönyv van. Egyik miután a menyasszony elkészült és a vőlegény is visszatért a virágos boltból elindulnak együtt a fotózás helyszínére. Itt fontos már hetekkel előre figyelni az időjárást ha szabadban fényképezkednek. 
A fotózás 2-3 órát vesz igénybe. Fotózás után megkezdődik a nagy nap igazi része.
Az örömszülőknél legyen készpénz, ha valamit fizetni kell.
Vendégek érkezése és fogadása: ő hangulatuk szintén nagyban befolyásolja majd az este sikerét.  Ha nem a házasságkötő teremben vagy a templomban találkoznak először¸ hanem az étteremben vagy a menyasszonyos háznál akkor gondoskodni kell a vendéglátásról. Vannak vendégek, akik sokat utaztak ezért hálásak lesznek a figyelmes fogadtatásért. Ha a menyasszony nincs ott a fogadáson az nem fontos mert Őt csak akkor szabad látni menyasszonyi ruhában mikor belép a házasságkötő terembe vagy a templomba.

wedding-dress-justin-alexander-wedding-dress-8812_ad-0746_bw.jpg

Fogadásnál a menyasszony szigorúan koktél ruhában lehet jelen. Fogadáson elkezdődik a koszorúslányok feladata, kitűzik a násznépnek a kitűzőket. Ha a násznép először a menyasszonyos házhoz indul akkor kikérik a menyasszonyt. Itt a vőfély verset mond és elbúcsúztassa a vőlegény és a menyasszonyt a szüleitől és testvérétől.  Lánykikérés után elindulnak a templomba vagy a házasságkötő terembe.
A bevonulás sorrendje általában a következő:
A násznép lép először a templomba és elfoglalja ülőhelyét. Mikor a vendégek helyet foglaltak, bevonul a vőlegény édesanyjával, keresztanyjával vagy más közeli női hozzátartozójával. Őket követik a tanúk, majd a koszorúslányok. A templomba utoljára lép be a menyasszony apjával, keresztapjával vagy más közeli férfi hozzátartozójával. 
A koszorúslányok feladata a hagyományok szerint az, hogy megvédjék a menyasszonyt az ártó démonoktól, szellemektől. Azért vonulnak fel előtte díszes ruhában, hogy megtévesszék az ártó szándékkal közelítő lelkeket. Ugyanakkor, ez jó alkalom volt arra, hogy megmutassák legszebb oldalukat, így jó eséllyel találnak ők is férjet a násznép legényei közül.
Szertartás végeztével kivonul az ifjúpár a teremből és fogadják a gratulációkat. Mai és régi szokás is a menyasszonycsokor eldobása. 

justin-alexander-2016-wedding-dress-8.jpg
Megérkezik a násznép és a fiatalpár a lakodalom helyszínére. Vőfély kedvelt feladata következik a tányértörés és a további köszöntő játékok. Majd feltálalják a vacsorát. Vacsora után következik a nyitótánc. Mai divat, hogy egy komoly nyitótánc után következik a pár betanult vicces nyitótánca. Következik a zene és a tánc. Tíz órakor érkezik a menyasszonyi torta. Felvágják a tortát. Menyasszonytorta felvágása után a fiatal lányok elrabolják a menyasszonyt egy közeli szórakozóhelyre.

Majd a vőlegény a barátaival elindul a menyasszony keresésére. Megérkeznek a helyszínre és amit addig a fiatal lányok fogyasztottak azt mind a vőlegény számlájára. Miután visszaérkeztek a lakodalmas helyszínre következik a menyasszonytánc, amely lehet szinbolikus vagy pénzt ajándékozik a násznép. Átöltözés után megérkezik a fiatal asszony és férj. Legszebb ha ilyenkor mécsesekből egy hatalmas szívet raknak ki és a párnak a szív közepében kell táncolnia. Folytatódik a hajnalig tartó mulatozás ...

justin-alexander-springsummer-2016-bridal-collection-feature.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyasszonylettem.blog.hu/api/trackback/id/tr5512036641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása